back to top
davidausten.3
Matts Gallery
davidausten.4
1200-square-for-insta
Layout Options 3x3x3 [Sheet Title]
davidausten.8
davidausten.10
davidausten.11
davidausten.26

Cube Gallery

Matts Gallery, 92 Webster Road

3x3x3 The Klassnik Corporation has recently completed construction of Matt’s Gallery’s new space at Ron Henocq Fine Art in Bermondsey.  The 3x3x3 metre cubic exhibition space and office areas occupy the ground floor of a domestic terraced house – a shift away from the warehouse spaces the gallery has previously worked within.

 

The gallery cube is installed at an angle to the existing interior to create a clear juxtaposition between the new space and the old features of the original room. A layer of existing plywood floor finish was precisely cut away to enable a level threshold between the inlaid grey micro-cement square and surrounding floor surface; a familiar fragment of the gallery’s previous qualities embedded into the new site. The entrance into the exhibition space is created by cutting away the corner of the cube, maximising the useful display area of the 4 internal walls and providing a narrow access through to the adjacent gallery areas.

 

The structure was built using 4×2″ timber and shuttering ply set out in relation to a standard sheet size with additional ornamental noggins inserted to maintain elevational symmetry across the exposed structure.  Junctions between walls were formed using continuous lengths of  2×2″ timber section, creating a stepped corner profile reminiscent of Mies van der Rohe’s range of classic corner solutions.

 

A small bookshop area, with untreated mdf shelving and cupboard storage inset into a maroon wall, colour matched to the external elevation of the building, separates the gallery space from the office facilities which are concealed behind a folding white melamine faced plywood screen.  Further works are planned for the rear garden areas.

 

Matt’s Gallery will present a rapid succession of short exhibitions and events throughout 2018 starting with David Austen’s, The Drowned.

Location

Webster Road, Bermondsey, London

Completed

2018