Klassnik HomeRIBA logo

RIBA Special Recognition Award for contribution to London 2012 Olympic Games

Member of GLA / TFL Architecture, Design and Urbanism framework

Featured in 'New Architects 3' survey of the best British architects established since 2005

Tel: 020 8819 3243   

Email : info@klassnik.com  

165 Caledonian Rd, London, N1 0SL  

ground floor
 

72 Rivington Street is the new home for YCN. Located at the heart of Shoreditch. It includes a gallery area, library, shop, office, studio spaces and roof terrace.

The ground floor is a publicly accessible work and display space defined by irregularly shaped mobile display objects. This kit of parts includes plinths, vitrines, shelves, desks, walls, and steps, providing a variety of display options configurable to the changing needs of YCN’s broad range of contributors and collaborators. Larger pieces can be used to divide the space accommodating a variety of activities, within a single room. These irregular objects fitting together like a jigsaw beneath a chalkboard canvas line which runs the length of the space and is used to announce special offers, or showcase new designers work. A concealed mirrored door leads to the floors above.


 

At first floor, a grey plywood ribbon forms desk surfaces at a variety of levels and folds up to create vertical displays within door archways. Supported on shuttering plywood plinths and penetrated by readymade grey drawer units where required. Storage and shelving fills walls on both sides, infilling the gaps between the building’s original brickwork chimneys.

72 Rivington Street, 2009, 3 floor interior for YCN, Lead Designer Tomas Klassnik. Area 210 sqm.

Installed by Peter Marigold and Oscar Magnus Narud of OKAY Studio and Rob Thuring

Photography Guy Archard

For Further Information visit www.72rivingtonstreet.com

 
   
         
 

Stacked plywood boxes dimensioned to fit two archive storage boxes, are fitted with different widths of whiteboard for doors, visually disintegrating the surface of one wall and providing a functional method to label whatever’s in the box that day.

Opposite, two full height magnetic white boards, slide across linear shelving. A workspace niche nests amongst the boxes one of several different options for places to work.

 

A office meeting table is a rogue object with jagged teeth, dimensioned to fit through the old warehouse’s first floor door, announcing itself to the street. The ribbon of desks continues onto the more open second floor, encircling a star shaped table for group work. Floorboards wrapping up to form pinboard wall surfaces. The roof, (still under development) will provide an outdoor social space for entertaining with views across Shoreditch.